APK

Ook voor de Apk-keuring kunt u bij Auto Centrale Alkmaar terecht. De Apk-keuring is verplicht voor iedere auto die minimaal ouder dan drie jaar is. Deze keuring keert regelmatig weer terug en tijdens deze keuring worden voornamelijk veiligheid en uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Zo worden onder andere uitlaatsysteem, remmen, banden en de verlichting van uw auto gecontroleerd. Weten wanneer uw auto APK gekeurd moet zijn?

 

Dankzij de Apk-keuring

is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Auto Centrale Alkmaar heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. 

 

De APK

is dus belangrijk en nuttig voor de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Door deze keuring weet u namelijk zeker dat uw auto regelmatig grondig wordt doorgelicht en voldoet aan de wettelijke verplichtingen.Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit houdt onder meer in, dat wij Apk-keuringen uit mogen voeren en APK keuringsrapporten opmaken. 

 

Meer weten over de APK?

Weten wanneer uw auto APK gekeurd moet zijn?

Meteen weten wat een APK kost en een afspraak maken?

 

Zelden afkeuringen, vaak gratis

De Apk-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring dan vaak gratis plaats.

 

Nieuwe regels

Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

 

APK Schema van der Maarl.png

 

APK reminder

Nooit meer uw APK-datum vergeten? Vul uw e-mailadres in en u ontvangt 5 weken van te voren een email met een herinnering aan de Apk-keuring. Klik op het onderstaande logo om u aan te melden voor de APK reminder.

 

Bovag Apk Reminder van der Maarl.png

 

 

Auto Centrale Alkmaar

Berenkoog 3

1822 BH Alkmaar

T: 072-5645933

E: info@autocentralealkmaar.nl